Що таке відтінок у коньяку?

Цукровий сироп додається в коньяк для пом'якшення смаку. Складна технологія виробництва кольору (варіння, спиртування та витримка в дубових бочках) дозволяє досягти наступного: він надає гарного, глибокого кольору напою, але не впливає на його аромат. Тим більше, що його додають в коньяк у дуже малих кількостях.

У коньяк, віскі та інші алкогольні напої харчовий барвник цукровий колір насамперед додають для отримання особливого благородного бурштинового відтінку, темнішого або менш темного. Без цієї речовини міцний алкоголь був би практично прозорим, на кшталт горілки.

Навіщо це робиться? Зрозуміло, нам, споживачів. Виробники аргументують додавання карамелі бажанням вирівняти/стандартизувати/згладити колір віскі, щоб не бентежити покупця.

loading
×