Що таке Ястики?

ЯСТИК, -а і -а, м. Риб. Ікра осетрових та частинкових риб у плівці, витягнута з риби, а також сама така плівка.

Ікра ястична у кулінарії Ікра ястична – це ікра, виготовлена ​​з ястиків незрілих або з дуже слабким зерном. Якщо з'ясовується, що ікра ще недозріла і немає можливості її звільнити від плівки яєчників, яку і називають ястиком, то з неї готують ікру ястичну. Ікру солять у тому вигляді, в якому дістали з риби.

Тонка, але міцна плівка, що утворює мішок-оболонку, в якому знаходиться ікра лососевих та осетрових. риб. Наявність чи відсутність ястика при засоле ікри відіграє істотну роль формуванні її якості, виду (ікра червона і чорна) як готового продукту.

Ястик – це мішок із тонкої натуральної плівки, в якому знаходиться ікра в рибі. Ікра форелізазвичай яскраво-червоного кольору. Ікринки – дрібні чи середні, пружні та злегка липкі. Смак досить солоний, але при цьому ніжний та делікатний.

loading
×