Що таке зерно відходи?

Зернові відходи утворюються в результаті очищення, сушіння, зберігання та переробки зерна. Для злакових обсяг зернових відходів становить до 75 % маси сировини (Інформаційно-технічний довідник за найкращими доступними технологіями ІТС 44-2017 «Виробництво продуктів харчування» від 20 грудня 2017 р.).

Таким чином, при первинній переробці зерна – сушіння, очищення та сортування – утворюються відходи, які і називаються зерновідходами.

Пшеничні відходи Зерновідходи пшениця ячмінь-11 руб, горох січка-18 руб, відходи вівса -9 руб.

Основними продуктами переробки різних зернових культур є крупа та борошно. Борошно використовують як основна сировина для хлібобулочної та кондитерської продукції, макарон. Виходить вона за допомогою розмелювання зерна хлібних злаків, гороху та інших культур.

loading
×