Що у складі печериць?

Печериці на 91% складаються із води. Гриби низькокалорійні, харчова цінність продукту – 27 кКал. Вміст білків у 100 г – 4,3 г, жирів – 1 г, вуглеводів – 0,1 г.

Печериці містять 3,3 г вуглеводів у 100 г продукту, це приблизно 46% усієї енергії з порції або 13 ккал. Калорійність – 22 кКал. Склад печериць: жири – 0,34 г, білки – 3,09 г, вуглеводи – 3,26 г, вода – 92,45 г, зола – 0,85 г.

Пухкі, м'які, темні гриби з вираженим запахом гнилі треба викинути відразу. Вживати їх у їжу не можна. Свіжий печериця має білий, світло-коричневий або бежевий капелюшок, він пружний і твердий, з матовим блиском.

У печерицях міститься хітин, який важко перетравлюється в шлунку, тому не можна їх використовувати у великих кількостях. Крім того, він перешкоджає всмоктуванню поживних речовин: вітамінів, макро- та мікроелементів, а також знижує активність ферменту, який бере участь у перетравленні складних вуглеводів.

loading
×