Що в краба найсмачніше?

Їстівними частинами краба є кінцівки та область живота. Свіже крабове м'ясо не тільки смачне, але й корисне, оскільки містить багато різних активних та поживних речовин, зокрема вітамінів, мінеральних речовин, поліненасичених жирних кислот, амінокислот, а також такого важливого мікроелемента, як йод.

Найсмачніше м'ясо міститься в ногах (фалангах), клешнях та місцях, де кінцівки з'єднуються з тілом. Воно приємне, солодкуватий, має структуру товстих щільних волокон, які можна порівняти з макаронами. Якщо купити такого краба цілком, тобто шанс спробувати його ікру.

Найкращою вважається перша фаланга, яка найближча до панциря. Але ми вважаємо, що саме смачне, найсоковитіше м'ясо — у троянді, хоча візуально воно й не найкрасивіше. Смак м'яса залежить і від пори року. Коли температура води піднімається, краби скидають панцир.

М'яке тіло краба покрите твердими коричнево-червоним панциром з гострими колючими шипами. У їжу йде черевце і кінцівки (клешні) з сіруватим драглистим м'ясом, яке після варіння стає білим, ніжним, волокнистим і зберігає неповторний запах моря.

loading
×