Що вбиває сальмонела?

Сальмонели гинуть через 5-10 хвилин при температурі 70°С, можуть деякий час витримувати кип'ятіння, якщо знаходяться в товщі великого шматка м'яса.

Так наприклад, сальмонела, Яка зустрічається в яйцях, молоці, м'ясі та воді, при нагріванні до 56 градусів гине через 45-60 хвилин, при температурі 70 градусів – через 5-10 хвилин, при кип'ятінні (100 градусах) – миттєво.

Лікування сальмонельозу включає:

  1. Дотримання дієти – має бути щадною, з мінімальною кількістю вуглеводів;
  2. Промивання шлунка – для виведення токсинів, інфікованої їжі, самих бактерій;
  3. Прийом антибіотиків – Левоміцетин, Ампіцилін;
  4. Терапію ліками для очищення організму – Ентеродез, Смекта;

Сальмонеллу не вбити і не змити водою або мильній водою якщо завгодно.

loading
×