Що Веусніше мінтай чи тріска?

Мінтай трохи жирніший за тріску, тому за текстурою він трохи м'якший, тріска ж трохи щільніша. З цієї ж причини в мінтаї вміст корисних поліненасичених жирних кислот Омега-3 майже вдвічі більший, ніж у тріску. Але в іншому відмінності у поживній цінності чи смакових якостях зовсім не значні.

Причини цього пояснили експерти Роскачества. Вартість мінта нижче, ніж тріски, через велику різницю в обсязі видобутку: 1,7 млн ​​тонн проти 0,4 млн, пояснила заступник директора з наукової роботи ВНІРО Олена Харенко. «На видобуток мінта накладається менше обмежень.

У кулінарії мінтай цінується за свою універсальність, що забезпечує нейтральний смак риби. Завдяки невеликій прісності, ця риба миттєво вбирає в себе аромат і смак продуктів, що до неї додаються. Найкраще готувати свіжу рибу, проте заморожений варіант філе мінта доступний у більшості магазинів.

Яка тріска на смак М'ясо тріски біле і трохи шарувате, нежирне та ніжне. Рибний смак і запах яскраво виражені, але за бажання їх можна пом'якшити.

loading
×