Що відбувається під час отруєння?
У блювотних масах буде присутній шлунковий сік, слиз, кишковий вміст та жовч. Підвищення температури тіла. Супроводжується тремором, ознобом, загальною слабкістю. При деяких видах харчових отруєнь – наприклад, при сальмонельозі та ботулізмі – температура підвищується до 40 градусів.
Нудота, блювання, біль у животі, діарея, почастішання серцебиття, іноді навіть підвищення температури з ознобом, судоми та непритомність – ось як може проявити себе харчова інтоксикація. Найчастіше причиною харчових отруєнь стають м'ясо, особливо у вигляді фаршу, та молочні продукти.
Як визначити проблему: симптоми отруєння
- слабкість,
- нудота і блювання, що повторюється неодноразово,
- позиви в туалет і рідкий стілець,
- стрибки артеріального тиску,
- підвищення температури тіла або озноб,
- запаморочення та непритомний стан.
Симптоми отруєння: головний біль, шлункові спазми, висока температура, нудота, блювання, рідке випорожнення до 10-15 разів на добу (випорожнення водянисті, рясні, зеленого кольору, зі смердючим запахом, домішкою слизу).