Що відбувається під час скисання молока?

Молочнокислі бактерії люблять тепло 30-40 градусів. Вони переробляють лактозу та виділяють кислоту. В результаті кислотність молока наросте, а білок поступово згортається. Якщо цих бактерій достатньо і підходяща температура, через 1-2 дні молоко повністю скисає.9 Dec 2019

Будь-яке молоко скисає внаслідок розвитку у ньому бактерій, передусім, молочнокислих – збудників молочнокислого бродіння. Даний вид бактерій утворює у процесі бродіння молочну кислоту. Якщо молоко скисає під дією молочнокислих бактерій. молоко стає кислим.

Відповідь:

  • утворення осаду (скисання молока);
  • виділення газу;
  • виділення тепла та світла;
  • зміна кольору;
  • поява запаху (скисання молока).

Бактерії, які харчуються цукром, які містяться в молоці, дуже швидко розвиваються. Руйнуючи цукор, бактерії перетворюють його на кислоту, тому молоко і стає кислим на смак. А самі бактерії звуться молочнокислі.

loading
×