Що відбувається при бродінні вина?

Бродіння вина – це процес, під час якого глюкоза розкладається на етиловий спирт та вуглекислий газ з виділенням теплової енергії. Цей процес є базою для створення вина, який використовується в харчовій промисловості.Aug 5, 2021

Як зазначалося вище, майже завжди спиртне бродіння здійснюють дріжджі. Вони зброджують моно-і дисахариди з утворенням етанолу та вуглекислого газу. Окисний етап спиртового бродіння йде шляхом гліколізу з утворенням з однієї молекули глюкози двох молекул пірувату, двох молекул АТФ і двох молекул NADH + H +.

У середньому будь-яке фруктове (виноградне, вишневе, яблучне, сливове) вино бродить 20-45 днів, іноді потрібно до 65 днів.

Тихе бродіння вина триває 15-40 днів. Точний час залежить від температури, штаму дріжджів, сировини та кількості цукру. Процес закінчений, коли гідрозатвор перестав виділяти газ чи рукавичка здулася. Вино знімають із осаду, за бажанням підсолоджують або закріплюють, потім ставлять у холодне приміщення на витримку.

loading
×