Що відбувається з шампанським із роками?

Несправно ігристе вино може зберігатися до трьох років, якщо воно закрите. На більший термін – пробка може висохнути і напій буде окислений, а, відповідно, непридатний до вживання. Тримати шампанське більше трьох років у домашніх умовах не рекомендується.Nov 21, 2022

6 місяців За ГОСТом термін зберігання відомого всім «Радянського» шампанського складає 6 місяців. За фактом його також не варто зберігати довше одного року у закритому вигляді. У відкритому погоні напій не стане зберігатися довго – швидко вивітриться і втратить усі свої смакові якості.

Пляшки з шампанським повинні зберігатися у горизонтальному положенні у темному підвальному приміщенні з гарною вентиляцією, температурою +10-12 °C та вологістю не менше 75%. За дотримання цих умов термін придатності шампанського складає 3 роки.

Рекомендована доза – 3-4 келихи. Взагалі оптимально – це пляшка 0,75», – каже директор з маркетингу винного заводу Санкт-Петербурга Кирило Колмик. Норма у кожного своя, проте наркологи радять знати свій захід та не переоцінювати можливості організму.

loading
×