Що відноситься до розчинної та нерозчинної клітковини?
розчинна клітковина – пектини, камеді, альгінати нерозчинна клітковина – целюлоза, лігнінJan 28, 2021
Розчинні волокна частіше зустрічаються у таких харчових продуктах, як боби, горох, овес, ячмінь, яблука та цитрусові. Хорошими джерелами нерозчинної клітковини вважаються бобові, продукти з цільнозернової пшениці, продукти, що містять висівки, картопля, цвітна капуста та горіхи.
Нерозчинна клітковина (НК) – це компонент харчових волокон, що складається з нерозчинних у воді метаболічно інертних елементів.Типи нерозчинної клітковини
- фрукти,
- горіхи та насіння,
- овочі,
- пшеничні висівки,
- продукти із цільного зерна (крупи, пластівці, борошно).
Клітковина буває розчинною та нерозчинною. Продукти, що містять розчинну клітковину: яблука, сливи, броколі, борошно грубого помелу, різні ягоди, насіння, овес. Розчинна клітковина набухає у воді, затримуючи рідини і швидко даючи відчуття ситості.