Що відноситься до розчинної та нерозчинної клітковини?

розчинна клітковина – пектини, камеді, альгінати нерозчинна клітковина – целюлоза, лігнінJan 28, 2021

Розчинні волокна частіше зустрічаються у таких харчових продуктах, як боби, горох, овес, ячмінь, яблука та цитрусові. Хорошими джерелами нерозчинної клітковини вважаються бобові, продукти з цільнозернової пшениці, продукти, що містять висівки, картопля, цвітна капуста та горіхи.

Нерозчинна клітковина (НК) – це компонент харчових волокон, що складається з нерозчинних у воді метаболічно інертних елементів.Типи нерозчинної клітковини

  • фрукти,
  • горіхи та насіння,
  • овочі,
  • пшеничні висівки,
  • продукти із цільного зерна (крупи, пластівці, борошно).

Клітковина буває розчинною та нерозчинною. Продукти, що містять розчинну клітковину: яблука, сливи, броколі, борошно грубого помелу, різні ягоди, насіння, овес. Розчинна клітковина набухає у воді, затримуючи рідини і швидко даючи відчуття ситості.

loading
×