Що використовується при пряному посоле риби?

Пряний посол – процес обробки риби сумішшю сухої солі, цукру та прянощів. При пряному посоле деяка кількість цукру та прянощів проникають у тканини риби і надають продукту специфічного гострого смаку та приємного аромату.

Солять рибу з різними прянощами, але в основному використовують саме пекучі. Найкраще підкреслюють смак річковий риби кріп, чорний та червоний перець, паприка, чебрець, кмин та орегано. Майже завжди для засолювання додають лавровий лист, цибулю та часник. Для соковитості та аромату можна збризкати рибу лимонним соком.

Рибу миють, обвалюють у суміші солі, цукру та набору прянощів і укладають у бочки. Після витримування протягом доби для опади бочки доповнюють рибоюПри необхідності доливають пряний розчин, закупорюють і направляють на дозрівання при температурі близько 0°С протягом 10-30 діб.

Посол – складний процес, що складається з дифузійного переходу солі в рибу, дифузійно-осмотичного перенесення води з тканин риби в тузлук або навпаки залежно від концентрації сольового розчину.

loading
×