Що використовується у пивоварінні?

Ячмінь, пшеницю, рис, жито, овес, сорго та інші зерна спеціальним чином пророщують, а потім висушують. При пророщуванні в зернятку утворюються та накопичуються ферменти, які потрібні для пивоваріння

Пивоварні дріжджі — мікроорганізми, які використовуються для ферментації цукру при виробництві пінного напою. Солод – продукт, що отримується при пророщуванні насіння злаків. Головним чином – ячменю. Солодова суміш використовується для приготування конкретного пива.

Пиво Хмільне

  1. Цукор, хміль та солод залити окропом та варити протягом години.
  2. Додати води до початкового об'єму (9 л) та ввести дріжджі.
  3. Залишити рідину на 3 дні у закритому посуді при температурі 18-20 градусів.
  4. Процідити, розлити по пляшках, закупорити, закріпити пробки дротом і зберігати тиждень у холодному місці.

11-Jun-2015

Пиво – Слабоалкогольний напій, що отримується спиртовим бродінням солодового сусла (найчастіше на основі ячменю) за допомогою пивних дріжджів, зазвичай з додаванням хмелю. Вміст етилового спирту (міцність) у більшості сортів пива близько 3,0-6,0% про.

loading
×