Що вирощують у країні Чилі?

Більшість фермерських господарств має площу трохи більше 40 га. Найважливішими культурами, що вирощуються землеробами, залишаються пшениця, кукурудза, рис, картопля та ріпак. Країна є лідером з експорту фруктів у Південній півкулі.Apr 16, 2021

Вирощують пшеницю, овес, ячмінь, рис, кукурудзу, боби, квасолю, цукрові буряки, ріпак, тютюн, картопля, салат, цибуля, томати, морква, гарбуза, артишок, спаржу, перець, виноград, чорницю, авокадо, сливи, ківі. Область Арауканія. Розташована в центральній частині Чилі.

Чилі є головним світовим виробником міді, літію, йоду; країна також є великим експортером харчових продуктів, таких як виноград, чорниця, сливи, сушені яблука, лосось, форель. У Чилі діють дві вільні економічні зони: у північному порту Ікіке і крайньому півдні Пунта-Аренас.

Чилі багата покладами різних корисних копалин. Тут залягають найбільші у світі запаси селітри, є величезні поклади міді (оцінка БСЕ – 94 млн т) та залізняку. Видобувається сірка (100 млн т), марганець, молібден (2 млн тонн), ртуть, цинк, нафта та вугілля.

loading
×