19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Що входить до грузинської кухні?
Саме це і надає їй особливого шарму.
- Шашлик (мцваді), приготований на мангалі або м'ясо-гриль Грузинську кухню без шашликів уявити просто неможливо. …
- Сациві Грузинське сациві – це м'ясо під особливим соусом. …
- Курча тапака.
- Чашушулі …
- Гурули …
- Чахохбілі …
- Хінкалі …
- Суп харчо
аджика (гострий з томатів, перцю, часнику та спецій); сацебелі (солодкий з томатів, перцю, горіхів та фруктів); ткемале (гострий з томатів та слив, з часником та паприкою); баже (з волоських горіхів та часнику — як на курку-сациві див.
Отже, що обов'язково стоїть спробувати в Грузії:
- Хінкалі. З різних видів м'яса, з сиром та картоплею, із зеленню та без. …
- Харчо. Наваристий, гострий суп, який урятує від похмілля.
- Хачапурі. Мегрельською, імертинською, гурійською, і особливо по-аджарськи. …
- Вино. Біле та особливо червоне. …
- Чурчхела.