Що входить до складу харчового желатину?

Натуральний желатин виробляється з сухожиль, зв'язок, кісток ВРХ, а також з луски та кісток риби. У склад желатину включені крохмаль, вода, білки, жири, зола, вітамін РР, макро та мікроелементи та близько 18 амінокислот.

РІШЕННЯ: Желатин, здобутий з риб та рослин, а також з кісток, шкіри та жил дозволених тварин, заколотих відповідно до Шаріату – Халяль і дозволений до вживання; Желатин, отриманий з недозволених тварин (свиня, собака, осел тощо) вважаються забороненими, т.п.

Надмірне споживання желатину підвищує згортання крові, що протипоказано при атеросклерозі та схильності до тромбофлебітів. Загальна рекомендація — дотримуватися помірності.

loading
×