Що входить до складу солоду?

Солод намочене та пророщене насіння злаків: найчастіше ячменю, рідше — жита, пшениці, кукурудзи, тритикале. Пророщування зерен злакових культур дозволяє запустити процес ферментації. Для припинення подальшої ферментації та видалення зайвої вологи пророщене насіння сушать гарячим повітрям.

До складу житнього солоду входять білки, жири, вуглеводи, він багатий на клітковину, каротином, а також вітамінами В, B1, B2, С, Е, РР, О, містить фолієву кислоту, різні мінеральні речовини та великий набір мікроелементів: калій, магній, кальцій, залізо, фосфор, марганець, мідь, фтор, цинк.

Солод зміцнює імунітет, підвищує опірність шкідливим факторам довкілля, очищує організм від радіонуклідів, нормалізує склад крові, покращує травлення. Ячмінний солод благотворно впливає весь травний тракт.

Ячмінний солод підходить хворим на цукровий діабет, так як містить трохи більше 3-7% глюкози.

loading
×