Що вважається справжнім коньяком?

Називатися справжнім коньяком має право лише напій, виготовлений у регіоні Пуату-Шаранта у Франції. Технологію його виробництва суворо регламентовано Національним Міжпрофесійним Бюро коньяків. Смак, колір та аромат коньяку залежать від сорту винограду, місцевості походження та терміну витримки спиртів.

Коньяк (фр. cognac) – міцний алкогольний напій (різновид бренді), який виробляється з певних сортів винограду за особливою технологією в департаменті Шаранта в регіоні Нова Аквітанія, Франція.

Ось на що зверніть увагу:

  1. Форма пляшки.
  2. Зовнішній вигляд етикетки, термозбіжної плівки на шийці та контретикетки на зворотному боці пляшки.
  3. На пляшці та етикетках можливе тиснення або рельєфні зображення.
  4. Наявність федеральної спеціальної марки чи акцизної марки.

May 21, 2021

Наполягання. Взагалі, якщо говорити про виготовлення коньяку з винограду та дотримання технології, то для цього рекомендується мінімум 3 роки.

loading
×