Що з їжі підходить до рому з колою?

Можна подати рибу (у жодному разі не оселедець) та морепродукти – креветок, мідій, ікру, устриць, кальмарів. Подають їх у вигляді салатів та канапе. Більш серйозною має бути закуска, якщо ром використовується як основний напій застілля. Можна, наприклад, запропонувати фаршировану індичку з сиром та травами.

Існує поділ закусок до світлих та темних сортів. рому. Світлі добре поєднуються зі свіжим кокосом, фруктами, мигдальними горішками. Також можна скуштувати фрукти, приготовані на грилі. Темні сорти напою закушують цитрусовими та соковитими фруктами, солоною чи копченою лососиною, бурим рисом.

Чоловічій половині в цьому випадку доречно запропонуватиме сигару. Сир нарізається кубиками і може подаватися на шпажках. На додаток до нього можна додати оливки. Справжні поціновувачі сьогодення рому воліють не закушувати напій, щоб повністю насолодитися його смаком та ароматом.

Краще всього розбавляти ром вишневим, ананасовим або лаймовим соком, кокосовим молоком або іншими фруктовими фрешами (свіжими соками), балансуючи смак і міцність. Найпопулярніша пропорція – 1:2 (одна частина рому до двох частин соку). В Америці білий ром ще розбавляють колою або содовою (звичайним газуванням).

loading
×