Що за відростки на картоплі?

Пророслий картопля містить підвищену кількість соланіну – отруйного рослинного глікозиду, який є в рослинах роду паслін. Соланін може спричинити тяжке отруєння.

Як готувати пророслу картоплю Якщо картопля проросла, її не можна варити в мундирах і запікати в шкірці, не рекомендується смажити (В тому числі і готувати драники). У жодному разі не можна з лікувальною метою пити сік сирих бульб. Найкращий спосіб приготування – варіння, але допускається і гасіння.

Обривати довгі пагони можна тільки в крайньому випадку, коли вони досягли довжини понад 20 см, переплелися і заважають посадці. Але враховуємо час до посадки, це можна зробити, коли є 3-4 тижні у запасі, щоб встигли сформуватися нові паростки. Як варіант, можна обрізати (а не відламати!) довгі пагони.

loading
×