Що зробити, щоб пиріжки стали м'якими?

Якщо метою є повернення страві не лише м'якості, а й тепла, то пиріжки треба змастити молочно-водною рідиною і відправити в розігріту духову шафу на кілька хвилин. А от якщо гурману подобаються і холодні пиріжки, їх можна зробити повітряними, поклавши в холодильник на півгодини.

Як тверді пиріжки зробити м'якими Змащуємо верхівку, накриваємо харчовою плівкою та зверху рушником. Так само реанімувати тверді пироги допоможе молоко. Чистий рушник промокнути водою, добре вичавити і покласти зверху. Так випічка не намокне, а волога зробить її м'якою.

Як розм'якшити сухі пиріжки? Досвідчені господині рекомендують суху скоринку змастити шматочком масла. Також можна використовувати тепле молоко або навіть чай, що розведений із водою. Після просочення пиріжки потрібно укутати рушником або помістити в невелику каструлю і щільно закрити кришкою.

loading
×