Що зробити, щоб помідори не лопалися в банку?

Для того, щоб помідори не тріскалися, їх потрібно проколоти перед консервацією. Зробити це можна за допомогою зубочистки. Місце проколу – біля плодоніжки. Ці два способи повинні зберегти ваші томати і допоможуть їм зберегти привабливий вигляд.Jun 13, 2022

Так само помідори можуть лопатися через перепад температури, тому щоб звести ризик до мінімуму слід наливати розсіл або окріп, дивлячись як ви консервуєте помідорипоступово, невеликими порціями. Першу порцію води налийте на денце і зачекайте. Як побачите, що стінки банки запітніли, полийте далі.

Перед консервуванням переберіть помідори і розділіть їх на стиглі, зелені та бурі, а також відсортуйте їх за розмірами – великі, дрібні та середні. Найкраще для консервації підходять дрібні та середні помідори, які мають відмінні смакові та візуальні якості. Не можна використовувати дуже великі томати.

Щоб банки не луснули під час стерилізаціїНа дно каструлі покладіть маленьку тканинну серветку. Після закипання простерилізуйте банки протягом 10-12 хвилин. Закатайте банки металевими кришками. Зберігайте банки з помідорами у темному та прохолодному місці.

loading
×