Що зробити з хурмою, щоб вона стала м'якою?
Після того, як хурма розморозиться вона стане солодка, але, на жаль, вона стане дуже м'якою і їсти її швидше за все доведеться ложкою. Замочити хурму на 9-12 годин у теплій воді(30 * -39 *). Завдяки замочуванню речовини (таніни), які роблять хурму терпкою, підуть з фрукта і вона стане солодкою.
Зробіть на шкірці незрілою хурми кілька проколів і опустіть плоди у теплу (50-60 ° С) воду. Через добу хурма стане набагато менш в'яжучою на смак. Допомогти хурме дозріти можуть інші стиглі фрукти, наприклад, банани чи яблука.
Можна, можливо покласти її в один целофановий пакет із яблуками або помідорами. Ці плоди виділяють газ етилен, який допоможе хурме швидше дозріти. Протягом 10 години потримайте хурму у теплій (30-40 градусів) воді – таніни, а отже, і в'яжучий смак підуть.
Як прискорити дозрівання хурми?
- Добре промийте кожен плід. …
- Викладіть плоди на широку тарілку, щоб плоди не стикалися.
- Залишіть хурму у морозильній камері на 5-6 годин, доки вона не буде добре заморожена.
- Витягніть із морозилки та залиште при кімнатній температурі до повного розморожування.
Mar 31, 2020