Що зробити з щукою, щоб вона не пахла тванню?
Іноді, щоб позбутися запаху тини, досить просто промити рибу під проточною водою. Якщо збираєтеся смажити рибу, є такий спосіб: молоко змішайте в пропорції 2:1 з водою, злегка підсоліть, залийте цим розчином очищену рибу – філе зі шкірою або стейк, і потримайте 8-10 годин у холодильнику.
Наприклад, очищену та випатрану рибу залити водою, розведеною з оцтом (1 до 1), пересипати лавровим листом або цибулею нарізаною і залишити на три години. Також позбутися неприємного запаху можна, якщо натерти рибу лимоном. Щоб риба не пахла мулом, її потрібно промити в міцному соляному розчині.
Попередньо очищену та потрошену рибу необхідно добре натерти великою сіллю та запакувати в поліетиленовий пакет. Після чого пакет забирається в холодильник на годину. За цей час сіль витягне з риби неприємний запах тіни.