Скільки часу має Солитися сало?
Сало завтовшки у два пальці просолюється за 4–5 днів. Сало завтовшки 15 см буде солитися приблизно три тижні. Якщо потрібно сало слабкого засолювання, його можна витримати в солі добу, а потім обмити під проточною водою і прибрати в холодильник на тиждень.
Сам процес солки займає 3-4 дні, але це варте того. Дочекайтеся цього моменту та насолоджуйтесь смаком сала сухого засолу. Для любителів сала є ще один перевірений рецепт: сало в лушпиння цибулі.
Витримуйте сало за кімнатної температури 3 дні, потім щільно закрийте кришку і поставте банку холодильник на 3–5 днів. Після цього дістаньте сало з|із| банки, обсушіть і натріть спеціями. Можна використовувати червоний мелений перець, кмин, паприку. Потім загорніть сало у папір або пакет і приберіть у холодильник.