Скільки часу має стояти тісто на паски?

Піднімається зазвичай 1-4 години в залежності від густоти, а також від кількості та якості покладених дріжджів.. Дуже важливо, щоб тісто добре піднялося, особливо вперше і востаннє. Тому підніматися тісто ставлять у тепле місце без протягів; його обсяг має збільшитися не менше, ніж удвічі.

Паска масою менше 1 кг випікають 30 хвилин, 1 кг – 45 хвилин, 1,5 кг – 1 година, 2 кг – 1,5 години. Якщо паска зверху пригорає, його прикривають сухим папером. Готовий паска виймають із духовки, кладуть на бічну поверхню і зберігають у такому положенні, поки дно не охолоне.

Замішувати можна або міксером хвилин 20-30 або вручну хвилин 40-60. Моя бабуся завжди казала, що тісто для паски треба замішувати доти, поки піт не зійде від потилиці до попереку. Тільки тоді тісто можна вважати готовим. Тому краще взяти міксер чи комбайн із насадкою-гаком.

На вагу складу: Приготування такого паски потрібно планувати заздалегідь, так як вистоювання опари займає не менше семи-восьми годин. Зручно замішувати тісто увечері, залишати на ніча вранці продовжувати випічку.

loading
×