Скільки часу набухає агар агар?
Для початку необхідно замочити порошок агару в потрібній за рецептом рідині (вона може бути як холодною, так і гарячою) і залишити до набухання, приблизно на 10-15 хвилин. Набухлий агар потрібно довести до кипіння, не забуваючи постійно помішувати.Aug 1, 2022
Витрата агар–агара 1200 В одній ложці міститься приблизно 2 г загусника. Дані пропорції відносні, тому що на результат впливає якість агар–агара, кількість цукру та кислоти у складі страви.
Агар–агар розводять у різних гарячих рідинах, це може бути вода, бульйон, сік, молоко. Після цього масу ретельно розмішують і дають настоятися 15 хвилин. Далі необхідно довести рідину до кипіння, при цьому постійно помішуючи. Агар–агар повинен повністю розчинитись.
Агар–агар розчиняється при температурі від 90 градусів та вище. Тому перед застосуванням він замочується в холодній воді для набухання, а потім доводиться до кипіння та вариться близько хвилини.