Скільки часу потрібно набухання желатину?

У воду кімнатної температури всипати желатин, розмішати. Залишити на 30-35 хвилин. За цей час желатин набухне.

Він завжди замочується у холодній воді у пропорції 1:5 (або, залежно від сили желатину, 1:6). Наполягає деякий час (сучасним потрібно на це кілька хвилин, але деякі виробники все ще роблять желатин, якому потрібно від 45 хвилин до години).

Порошковий желатин повинен взяти всю воду (набухнути). При цьому ви побачите, що у чашці залишилася пухка маса без видимих ​​ознак вільної води. Цю кашку ви і додаєте до маси. Якщо сталося так, що желатин вже готовий до роботи, а ви ще ні, заберіть його в холодильник.

Ця помилка пов'язана з підігріванням замоченого желатину та з температурою води для замочування. Так щоб желатин не почав віддавати свої желюючі властивості раніше часу, для його замочування рекомендується використовувати холодну кип'ячену воду (не теплу).

loading
×