Скільки часу потрібно щоб виростити козлика на м'ясо?

У великих молочних та м'ясних порід кіз (нубійських, чеських, бурських), а також їх помісей, козеня забивають у віці 4-6 місяців. Звичайні невеликі сільські різновиди зростають довше. Час вбивати молодняк для отримання м'яса настає у віці 8-10 місяців.Feb 18, 2021

За якістю козяче м'ясо трохи поступається м'ясу великої рогатої худоби і значно перевершує за смаковими якостями м'ясо вівці. Найкраще козяче м'ясо можна отримати від добре відгодованих козенят віком від 4 до 7 тижнів.

У їжу вживають м'ясо козенят в віці 4-6 тижнів, молодняку, ялових кіз та кастрованих козлів. Найкращим вважається м'ясо молодих тварин у віці від шести до десяти місяців.

Козенят краще купувати у 3-4 тижневому віці,вони краще переносять дорогу. Так як має виглядати ч/п козлик чи кізочка заанської породи? Скільки вони мають важити у місячному віці? Це за умови, що вони достатньо отримували материнського молока!

loading
×