Скільки часу потрібно топити олію Гхі?

30 хвилин Олія гхі має готуватися на повільному вогні 25-30 хвилин, Щоб воно розшарувалося на 3 шари. Зніміть верхню піну з олії. Щоб зрозуміти, що олія гхі готове, подивіться на дно сотейника – на ньому буде осад. Після процідіть олія гхі через 4 шари марлі.

Приблизно через 45 хвилин олія поступово розшарується на три частини: на дні каструлі почнуть накопичуватися шматочки молочної маси, на поверхні збереться біла піна, а посередині золотисто-бурштинова рідина. Коли молочні частинки почнуть темніти на дні каструлі, а рідина стане прозорою. гхі готово.

Як визначити, що олія готова? Олія буде готовоколи воно стане прозорим і буде видно дно каструльки. При цьому на дні утворюється осад (оскільки жири в процесі приготування відокремлюються білками, які й осідають на дні). Топлене масло має бути гарного бурштинового кольору.

loading
×