Скільки часу потрібно варити гриби зморшки?

Перед тим, як гасити зморшки у сметані, їх так само, як і в першому випадку, потрібно залити водою, промити і проварити у воді із сіллю. Час варіння – 30 хвилин.

Тримаю степові сморчки(а це саме він у ролику)45 хвилин у холодній воді. Потім варю один раз 25 хвилин. Не відкидаю на друшлаг, а вибираю шумівкою та промиваю під холодною водою.

Рядки зазначені в деяких довідниках як неїстівні гриби через гельвеллову кислоту, що міститься в них. Але щоб вживати їх у їжу достатньо відварити зморшки двічі по 5-10 хвилин, зливаючи воду, після чого їх можна смажити і гасити спокійно.

Сморчки їдять вже багато століть, останнім часом вони стали дуже дорогим задоволенням, але при цьому вважаються умовно їстівними грибами. Зрозуміло, сирими їх є не можна, але вареними та смаженими, звичайно, можна, можливо.

loading
×