19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Скільки часу потрібно варити рибу?
Скільки варити рибу
- Мінтай та Скумбрія варяться від 5 до 10 хвилин після закипання води
- Мойва та Зубатка варяться протягом 10 або 12 хвилин
- Форель, Горбуша та Судак готуються від 10 до 15 хвилин
- Оселедець, Тріску, Камбалу та Стерлядь потрібно варити приблизно 15-20 хвилин
- Щуку варять 20-25 хвилин після закипання води
Рибу не можна варити при сильному кипінні; на початку закипання посуд з рибою відсувають на край плити або зменшують нагрівання з таким розрахунком, щоб рідина не кипіла, а знаходилася в легкому русі, характерному для початку кипіння. Час варіння шматка риби вагою 150-200 г становить середньому 12-15 хв.
Незалежно від того, заморожена чи риба ні, потрібно залити її холодною водою та поставити на плиту. Не можна кидати рибу в киплячу воду – у цьому випадку вона швидко звариться зовні, а всередині залишиться сирою, або буде готова всередині, але зовні м'ясо вже розвалюватиметься на частини.