Скільки часу потрібно варити яловичу легеню?

Щоб легке не випливало під час відварювання, можна покласти в каструлю кришку меншого діаметру і злегка придавити її вантажем. Порізане на середні шматочки легке буде варитися приблизно годину, а ціле або половинки – від 1,5 до 2 годин.

Щоб переконатися, що субпродукт готовий, проткніть його вилкою чи ножем. Якщо рідина, що виділилася, безбарвна, варіння можна закінчити, а якщо ні — продовжуйте. Відварене легке можна остудити під пресом, так воно вийде щільнішим, а різати його буде легше.

Легке також є одним із важливих компонентів у виробництві ліверної ковбаси. Повноцінних білків у легкому небагато, і засвоюються вони гірше за білки м'яса. Однак у яловичій легені міститься велика кількість вітамінів С, РР, В1 та В2, калію, фосфору, натрію та магнію, а також мікроелементи – залізо та йод.

loading
×