Скільки часу потрібно замочувати рис для плову?

Потрібно замочувати, але правильно Рис для плову треба замочити без попереднього ретельного промивання. Витримують крупу у воді від 1,5 до 4 годин. При цьому воду потрібно добре посолити. Секрет у тому, що вода для замочування має бути неодмінно гарячою, близько 60 градусів. May 15, 2022

На замочування гарячою водою піде близько 20-30 хвилин. Втім, того ж результату можна досягти і при замочуванні в холодній воді, але при цьому рису потрібно пролежати в рідині не менше 2-3 годин. А ось замочувати в окропі категорично не рекомендується — у результаті крупа якраз і перетвориться на одну переварену грудку.

Для приготовлення плова замочувати і промивати слід усі сорти рису, включаючи попередньо оброблені парою.

Висновок перший, що лежить на поверхні – слід замочувати Мал за температури води 60С. Другий – у окропі краще не замочувати. Але при цьому я маю сказати, що якщо замочувати Мал в холодній воді, але більш тривалий час, результат буде майже таким же хорошим, як при замочуванні в гарячій воді.

loading
×