Скільки часу потрібно заварювати шипшину?

Залежно від стану ягід заварювати шипшину у термосі потрібно 4-6 годин (для розрізаних або подрібнених ягід) або 8-12 годин (для цільних).Aug 24, 2022

Через високу концентрацію аскорбінової кислоти (вітаміну С) їх не рекомендується приймати людям з підвищеною шлунковою кислотністю, гастритами і тим більше тим, хто має виразку шлунка або дванадцятипалої кишки.

Якщо використовуєте подрібнені, то на 1 літр рідини потрібно 3-4 столові ложки плодів. Залийте шипшина гарячою водою, але не окропом. Закрийте термос і дайте настоятися ягодам. Цілим плодам для цього знадобиться 8-10 годин, а подрібненим вистачить 2 години, але можна залишити і довше.

Достатньо залити 10 подрібнених ягідок 200 мл окропу, потримати на вогні 3 хвилини, настояти під кришкою 15 хвилин і процідити. Але і цей спосіб не найкращий. Найбільша кількість вітамінів збережеться у відварі, якщо приготувати його на водяній бані.

loading
×