Скільки часу повинен кипіти томат?

Варити домашній томат потрібно на повільному вогні щонайменше 30-40 хвилин після закипання. Поки що вариться томат, потрібно підготувати банки та кришки. Зварений томат акуратно розливається чистими банками. Закочуємо повні банки чистими кришками і загортаємо для подальшого остигання.

Схеми формування томатів Зазвичай при формуванні прийнято вести томатні кущі в один, два або три стебла. У південних районах допустимо залишати понад три стебла на томатах, але в середній смузі Росії та в північних районах літо досить коротке, і за 2-3 місяці потрібно встигнути отримати врожай.

Помідори додають у салати, рагу, соуси, супи, гаряче і навіть варять варення та роблять мармелад. Досить часто робляться заготовки на зиму: плоди солять, маринують, в'ялять, закривають у власному соку, роблять томатні пасти, соки та лечо. Найчастіше їх вживають у сирому вигляді.

loading
×