Скільки часу Прожарювати четвергову сіль?

Четверна сіль готувалася у Чистий четвер Страсного тижня. Велику змочену сіль змішували з квасною гущею або м'якушем житнього хліба, вимоченим у воді, зав'язували в ганчірочку або клали в старий берестяний лапоть і ставили в піч на саму жар або закопували в попіл і щільно закривали стулку на три-чотири години.

Перше прожарювання – Соляне. Його можна зробити як у духовці, так і на плиті. Необхідно засипати поверхню сіллю так, щоб вона її повністю покривала і поставити на вогонь. 10-20 хвилин буде цілком достатньо, тільки не варто забувати про помішування.

Сіль і муку|борошно| слід насипати в сковорідку і поставити її на вогонь. Коли ви це зробите, обов'язково скажіть вголос (тричі): "Чистий четвер, від черв'яків і від усякого гада збережи та помилуй на довгий час. Амінь". Потім ви повинні прожарити сіль разом із борошном, поки борошно повністю не почорніє.

loading
×