Скільки часу смажити рибу дорадо?

Змастіть рибу спеціями з усіх боків та всередині. Зробіть надрізи в рибі з обох боків. Запануйте рибу в борошні. Смажте дорадо з обох боків по 10 хвилин.23 Dec 2019

Великі види риб рекомендують оброблятипочинаючи з голови. Руками (краще в рукавичках) обережно виймаємо нутрощі з риби, головне не пошкодити (розірвати) жовчний міхур у риби. Якщо ж жовч все ж таки розлилася (жовто-зелена рідина), то рибу потрібно добре промити, а місце, де розлилася жовч, присипати сіллю.

Дораду їдять смаженою, запікають повністю на грилі та вугіллі, подають з овочами. В Іспанії популярна страва з доради, запеченої у великій солі. Смажити рибу потрібно по півтори-дві хвилини з кожного боку до досягнення перламутрового відтінку.

Як же правильно пишеться її назва? Поки що допускаються обидва варіанти, оскільки це слово ще не закріплено орфографічними словниками. А також використовуються схильний (дорада, дораді, дораде) і несхильний варіант (Дорадо).

loading
×