Скільки часу сохне Таранка?

При даному способі рибу слід випатрати і обтерти сухим рушником, потім рясно посипаємо великою сіллю і укладаємо в заздалегідь підготовлений дерев'яний ящик. Ящик виставляємо на холод, покривши його поліетиленовою плівкою. У такому вигляді риба має простояти від 3-х до 7-ми днів, залежно від її розміру.7 Aug 2010

В середньому на відкритому повітрі риба сушиться близько тижня, якщо потрібно прискорити цей процес, то можна підвісити рибу над газовою плитою (зрозуміло, не дуже низько). Вона буде готова за три дні. У добре просушеної риби на поверхні не буде солі, що виступила.

Залишкова вологість у в'яленої риби – Від 35 до 45%. Час сушіння та в'ялення. Для сушіння риби холодним способом необхідно було 1,5 – 2 місяці, для гарячого висушування – 5-6 годин.

У процесі засолювання утворюється рідина, яку доведеться зливати, а час засолювання залежить від розмірів таранки. Рибця вагою до 100 г солиться 1-2 дні, рибі середніх розмірів вагою 600-800 г достатньо 3-4 дні, а великій рибі знадобиться від 5 до 14 днів до повного просолювання.

loading
×