Скільки часу солити тарань сухим посолом?

Досвідчені рибалки радять будь-яку рибу солити сухим посолом. Не потрібно, як багато хто робить, додавати і потім зливати рідину: засипаємо рибу сіллю, ставимо під гніт і через 19 днів можна їсти. Найсмачніше таким способом засолювати плотву, підліщиків або тарань.

Сушіть рибу від 3 до 7 днів. Все залежить від того, якою мірою просушки рибу ви любите. Готову рибу зберігайте у холодильнику в пергаментному папері.

Класичним методом вважається сухий посол риб'ячих тушок. Рибка солиться у великій дерев'яній тарі з отворами. Найчастіше використовуються звичайні дерев'яні скриньки, днище яких укривається лляною матерією. Середній час сухого засолу становить 10-11 днів.

Коли розсіл охолоне, посуд із рибою прибирають у холодильник. Якщо солили рибу шматочками, для отримання малосольного продукту достатньо двох-трьох годиндля слабосоленої риби 5–6 годин. Тушки повністю засолюються протягом як мінімум двох днів, якщо витримати довше – риба буде більш солоною.

loading
×