Скільки часу треба готувати баранину?

Час варіння залежить від способу і становить від 40 хвилин до 2,5 години. Також на тривалість приготування впливає розмір шматків: на невеликі піде менше часу, ніж один великий. Якщо баранина від старих тварин, вона буде готуватися довше, ніж зазначено у рецептах нижче.

М'ясо молодого баранця буде готове через 1,5 години, а старе доведеться гасити щонайменше 2,5 годин. Для гасіння краще взяти лопатку, шию або задню ногу. На ринку попросіть одразу розрубати баранину на порційні шматки, тому що вдома це робити проблематично через тверді ламкі кістки.

Для того, щоб м'ясо було м'яким і соковитим, рекомендуємо експериментувати з різними маринадами. Бараніна дуже любить маринади. Маринувати свіже молоде м'ясо потрібно щонайменше години. М'ясо старіше – від 10 до 12 години.

loading
×