Скільки часу треба коптити сало холодного копчення?

Сало холодного копчення: рецепт та поради Поміщаємо сало у коптильню та коптимо протягом 8-9 годин. Температура копчення – до 25 градусів. Бажано сало розвішати, а не покласти, так Ви втратите бліді зони після копчення, і зовнішній вигляд буде набагато приємніший і акуратніший.

В процесі холодного копчення відбувається обкурювання їжі димом із температурою від 18 до 25 градусів. Це призводить до зневоднення їжі та насичення її коптильними речовинами, які мають антисептичну дію. Тривалість холодного копчення – Від 8-10 годин за кілька днів залежно від габаритів продукту.

Коптити сало в домашніх умовах необхідно орієнтовно 1 годину 40 хвилин при температурі 90 °. У теплу погоду коптильня прогріється швидше і буде достатньо 1 години 20 хвилин. Перед дегустацією доведеться почекати приблизно дві години до повного остигання.

loading
×