Скільки часу варити маринад для грибів?
Гриби варяться 15 хвилин, після чого туди додається лимонна кислота, лавровий лист, чорний перець горошком та гвоздика. Все вариться разом ще 5-6 хвилинПісля чого гриби розкладаються по банках, заливаються маринадом, закриваються кришками і залишаються до повного охолодження. Виходить дуже смачно та ароматно.
Подосиновики: час приготування
Призначення | Скільки варити |
---|---|
Маринування | 15–20 хвилин у маринаді |
Заморожування | 15-20 хвилин |
Жарка чи запікання | 10-15 хвилин |
Засолювання | 10-15 хвилин |
•Sep 14, 2022
Окремо варять розсіл: у воду кладуть 50-80 г солі із розрахунку на 1 кілограм грибів, Залежно від типу зберігання. Якщо зберігати солоні гриби у холодному місці, солі додаємо менше, якщо у прохолодному – більше. У солоній воді кип'ятимо прянощі: перець, гвоздику, лавровий лист.
валуї та свинушки перед маринуванням підлягають обов'язковому вимочуванню у холодній підсоленій воді протягом 2 діб зі зміною води кожні 10-12 годин. Крім млечників, гриби довго тримати у воді не варто – вони вберуть зайву воду, що не дуже добре для подальшої обробки.