Скільки часу вариться нут після замочування?

Нут, замочений на 4 години, достатньо до готовності проварити протягом 45-50 хвилин. Нут, замочений на ніч (на 12 годин) треба буде варити до готовності не менше 1,5 години тому що в нуті за цей час запустяться процеси для початку проростання нуту. – при замочуванні дотримуйтесь пропорції нуту та води 1:4.

Вариться нут з моменту закипання від 1:00 до 2:00. Солити його варто наприкінці – за 10 хвилин до готовності. Готовність можна визначити, розім'явши горошину двома пальцями. Якщо це робиться легко, то горох зварився.

Замочувати нут слід (як і інші) бобові надовго – на 8-12 годин, а краще на всю ніч. Якщо виходить, за 4-5 годин можна злити воду. Злийте воду і промийте нут під проточною водою. Тепер можна варити.

Щоб прискорити Турецький горох треба замочити в солоній воді: на літр води кімнатної температури взяти приблизно 2/3 ч. л. солі висипати в цю воду горох і залишити на ніч.

loading
×