Скільки часу визріває сир?

Коли сир дозріває достатньо часу, його поміщають в холодильні камери, де зупиняється процес розщеплення. Цікаво знати: Згідно з радянськими стандартами, сири мали дозрівати мінімум 2 місяці до їх вживання.Oct 23, 2017

Термін дозрівання від мінімум 42 до 70 діб. Термін зберігання після дозрівання при 2-4 ° С – до 4-х місяців у парафіні або плівці. Послідовність операцій у камері дозрівання залежить від того, яку упаковку чи поверхню сиру воліє бачити виробник.

Три роки – це максимальний термін витримки сиру. Є звичайно, сири, які витримуються довше, наприклад, голландська п'ятирічна Гауда – шалено смачна, а ось усім відомий Парміджано Реджано після 3-х років починає втрачати смак, і 4х річний сир вже не такий смачний.

30. Цілком сухий сир залишаємо для витримки на 14-15 діб. Тут слід зазначити, що чим довше сир буде «наполягати», тим більш насиченим буде його смак і аромат. Смачного!

loading
×