Скільки часу Засолювати?

Дрібна риба просолюється в розсолі, під гнітом у прохолодному місці, за 2-3 дні, для більшої необхідно 6-8 днів.Feb 27, 2020

Витримуйте сало за кімнатної температури 3 дні, потім щільно закрийте кришку і поставте банку холодильник на 3–5 днів. Після цього дістаньте сало з|із| банки, обсушіть і натріть спеціями. Можна використовувати червоний мелений перець, кмин, паприку. Потім загорніть сало у папір або пакет і приберіть у холодильник.

Сало товщиною у два пальці просолюється за 4–5 днів. Сало товщиною 15 см солитиметься приблизно три тижні. Якщо потрібно сало слабкого засолювання, його можна витримати в солі добу, а потім обмити під проточною водою і прибрати в холодильник на тиждень.

На дно каструлі насипати суміш для засолювання (щоб прикрити дно), потім обваляти кожен шматочок сала у засолювальній суміші. Покласти всі шматочки сала в каструлю, зверху висипати суміш, що залишилася. Накрити кришкою та прибрати в холодильник на 5-7 діб, за цей час сало добре просолиться.

loading
×