Скільки чаю на склянку води?

Оптимальна температура води – 70–80 °С. На 100 мл води зазвичай беруть 4 г чаю. Смак багато в чому залежить від часу заварювання – жовтий чай зазвичай заварюють 15–20 секунд. Чим довше заварювати чай, тим більш насичений та терпкий смак можна отримати. Oct 16, 2019

Класичний рецепт такий: на 200 мл води достатньо використовувати 2 г листового чаю або, інакше кажучи, 1 ложку чаю на чашку. Якщо не дотриматися цієї пропорції, то чай може вийти перезавареним та гірким або навпаки настоєм без характеру смаку та аромату.

Заливаючи воду 90-95 ° С, ви закриваєте чайник кришкою і серветкою. Так чай зберігатиме аромат. Для приготовлення чаю вам знадобиться розрахунок: 1 чайна ложка чаю на склянкуплюс ложка на чайник. Щоб чай був особливо смачним, ви можете використовувати заварник з пальником, який буде підтримувати температуру напою.

Співвідношення чаю до води: від 1:15 до 1:50 (1 грам чаю на кожні 15-50 мл води). Коли ви знайдете свій смак, то буде достатньо визначення пропорцій "на око". Базові пропорції та температури: зелений, жовтий, свіжий білий чай – 3-5 гр чаю на 150 мл води, температура води 75-85 °С

loading
×