Скільки цукру має бути у Напівсолодкому вині?

Напівсухе – від 4 до 18. Вміст цукру в винах різних категорій. від 18 до 45. Солодке – понад 45.

45 У напівсухому кількість цукру складає 12–18 грамів на літр, а в напівсолодким — 18–45. Вина з більш високим змістом цукру називаються солодкими.

для нормальної роботи дріжджів цукристість сусла у кожен окремий момент часу не повинна перевищувати 20% (оптимально 14-18%), тому вносити цукор бажано рівними частинами на активному бродінні через кожні 3-5 днів.

Цукровість сировини може сягати 20%. Насправді дріжджі можуть переробити трохи більше 300–350 грам цукру у літрі сусла (І краще останні 100-150 г вводити після стадії бурхливого бродіння). Якщо цукристість нашої сировини становить приблизно 6–8%. Додавання води в сік ще більше знижує вміст цукру.

loading
×