Скільки цукру можна їсти без шкоди здоров'ю?

Лікарі-дієтологи рекомендують здоровим людям обмежувати вживання цукру: не більше 25-30 г на добу. Проте, за статистикою, середня норма його споживання у Росії – 107 грам, США – 160 грам.

Дорослому, залежно від енергетичної потреби (наприклад, 2000 ккал або 3000 ккал), буде розумним з'їдати щодня максимально 50–75 грамів, то є, відповідно до рекомендацій, приблизно 10-15 чайних ложок доданих цукрів. Рекомендовані дітям кількості ще менші.

На думку фахівців ВООЗ, денна норма споживання цукру не повинна перевищувати 10% від загальної кількості спожитих дорослою людиною калорій – близько 50 грамів цукру.

loading
×